Skoda symphony cd i zestaw głośnomówiący

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ingraf
    Drive
    S_OCP Member
    • 2004
    • 83

Zamieszczone przez Samiec
    Zamieszczone przez bendi
    Dzięki, dzwoniłem, prostowanie 70 zł sztuka, jeśli konieczne malowanie to płatne oddzielnie. Robią z dnia na dzień. Tylko nie słyszałem o nich żadnej opinii, wolałbym wiedzieć że do kowala nie oddaję.
    Tu masz linka do poprzedniego tematu na forum.
    A o jakosc roboty mozesz zapytac Arci9-go
    Wzywany do tablicy stawiam się

Robiłem u nich felgę jeszcze do Hondziny, ale moja fela była jak większość aut z ogłoszenia, niby nie bita a jednak....zbita z kilku przystanków autobusowych

Także gość musiał się nieźle nad nią pobawić, najpierw pospawać a potem uzupełnić ubytki ,których było bez liku, w każdym bądź razie fela po naprawie przetrzymała sporo i długo ale było widać bez specjalnego przyglądania że była naprawiana i malowana.

Tylko,że moja fela tak jak pisałem, była popękana i miała sporo ubytków, a gdy wcześniej była naprawiana to ubytki zalepione zostały jakimś kitem.

Z tego co wiem to firma ta, funkcjonuje od kilkunastu lat, także dysponują już sporym doświadczeniem.
    Octavia II 1.9TDI Classic
  • autorus
    Rider
    • 2004
    • 508

Czy można zrobić aby radyjko wyciszało sie podczas rozmowy?

Oraz

Jak podłączyć zestaw głośnomówiący do instalacji radiowej samochodu? Bo ten standardowy głośniczek jest dość kiepski. Mam Nokia ck-7w.

Autorus
    http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
    Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
    Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

ja też mam zestaw ck7w i nie narzekam głosnik jest ok no chyba że ktoś ma bardzo słaby słuch to i ze wzmacniaczem nie bezie go słychać i jeszcze jedno dużo zależy gdzie sie go zamontowało

Komentarz

• autorus
        Rider
        • 2004
        • 508

Głośniczek jest zamontowany pod schowkiem, w nogach pasażera. :|

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

to w złym miejscu ja mam głośniczek pod showkiem w konsoli środkowej schowany i słychać go bardzo dobrze.
          co do podłączenia do radia zestawu tzn dźwieku z zestawu to odradzam bedzie nie zadobrze sie dogadać a rozmówca podruiej stronie bedzie slyszał wszystkie zakłócenia jakie sa możliwe

Komentarz

• Bassus
            Drive
            • 2007
            • 81

Witam!

Niedawno kupiłem skodzinkę i jest w niej zainstalowany zestaw głośnomówiący do Nokii 6310, a że takiego telefonu już dawno nie mam (a szkoda, był chyba najlepszy ze wszystkich) i aktualnie posiadam nokię E50, to kupiłem uchwyt CR-66 dedykowany specjalnie do tego telefonu. Wymieniłem sobie uchwyty, a podczas przeglądu w ASO (przedwczoraj) zleciłem podłączenie go zgodnie ze sztuką do radia Symphony. Niestety, podczas zdawania samochodu, panowie z ASO rozłożyli ręce i powiedzieli, że nie mogą tego dla mnie zrobić, bo w zestawie głośnomówiącym jest stara centralka i nie współpracuje ona z nowymi telefonami.

Jeśli nie oni to kto ma to zrobić? Wypadałoby zdobyć tę centralkę skoro już płacę - czyż nie?

Znalazłby się ktoś tak uprzejmy i obeznany w temacie, żeby mi podpowiedzieć czego konkretnie brakuje, gdzie i za ile mógłbym to kupić - zlecę komu innemu, skoro dla ASO to taki problem...
            (już pomijam fakt, że pozostawili stary uchwyt do 6310 podpięty do zestawu i teraz muszę go chować pod dywanikiem, bo sam wolę się do rozłączania nie zabierać)
            ! POZDRAWIAM Z POZNANIA !

Komentarz

Zamieszczone przez Bassus
              Znalazłby się ktoś tak uprzejmy i obeznany w temacie, żeby mi podpowiedzieć czego konkretnie brakuje, gdzie i za ile mógłbym to kupić - zlecę komu innemu, skoro dla ASO to taki problem...
              potrzebujesz odpowiedniego przewodu do starej centralki i nowego uchwytu
              temat przerobiłem juz jakiś czas temu i tylko wymieniam uchwyty reszta pozostaje bez zmian
              Jesli jesteś zainteresowany rozwiazaniem zapraszam na pw lub GG :idea:

Zamieszczone przez autorus
              Jak podłączyć zestaw głośnomówiący do instalacji radiowej samochodu?
              musisz podłączyć przewód z centralki Nokia do wtyczki A (zasilająca-czarna) pozycja 2 jeśli się nie mylę czyli wyciszenie radia (MUTE) podczas rozmowy, u mnie tak jest podłączone i funkcjonuje.

Komentarz

• autorus
                Rider
                • 2004
                • 508

Zamieszczone przez djczas
                to w złym miejscu ja mam głośniczek pod showkiem w konsoli środkowej schowany i słychać go bardzo dobrze.
                co do podłączenia do radia zestawu tzn dźwieku z zestawu to odradzam bedzie nie zadobrze sie dogadać a rozmówca podruiej stronie bedzie slyszał wszystkie zakłócenia jakie sa możliwe
                Masz może jakieś zdjęcie jak ty sobie umieściłeś ten głośniczek? Jakoś mi trudno to sobie wyobrazić?

Autorus

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

autorus, nie mam zdjęcia musiałbym rozbierać ale jak rozbiorę niedługo to zapodam fotkę

Komentarz

musisz podłączyć przewód z centralki Nokia do wtyczki A (zasilająca-czarna) pozycja 2 jeśli się nie mylę czyli wyciszenie radia (MUTE) podczas rozmowy
                    Autorus działa czy jeszcze nie podłączyłeś :?:

Komentarz

• miki878787
                      Classic
                      • 2010
                      • 23

witam. posiadam nokie E52. Czy jest możliwość aby skonfigurować ją z oryginalnym radiem model 411 na CD tak aby był zestaw głośnomówiący? chodzi mi o to żeby sam przyciszał muzyke podczas rozmów oraz aby było słychać rozmowe w głośnikach. Co potrzebuje do stworzenia takiego zestawu?
                      Mi-24 Hind - moc silników 2x2225KM
                      Octavia 1,9 TDI - moc silnika 1x110KM :P

Komentarz

Pracuję...